De initiatiefnemers van het Eerste Lijns Cebntrum De Boerhoorn legden vrijdag de eerste stenen.
De initiatiefnemers van het Eerste Lijns Cebntrum De Boerhoorn legden vrijdag de eerste stenen. (Foto: Henry Koops)

Eerste steenlegging ELC de Boerhoorn

Algemeen

ROLDE - De eerste stenen voor het nieuwe gezondheidscentrum in Rolde zijn gelegd. De zes initiatienemers; de huisartsen Van der Linden en Sporrel, de fysiotherapeuten Van Sisseren, Schouwenburg, Krikken en Van Loenhout (apotheker) hebben op vrijdag tijdens een kleine coronaverantwoorde bijeenkomst de eerste stenen gelegd.

,,Zo’n zes jaar geleden zijn we met de eerste verkenningen begonnen om een geschikte plek voor een gezondheidscentrum te vinden ,,Vanaf het begin heeft de Gemeente Aa en Hunze heel goed met ons meegedacht. Na enkele opties zijn we op het lumineuze idee gekomen om op de locatie van De Boerhoorn samen een project te starten. Een deel, het multifunctioneel centrum, van de Gemeente Aa en Hunze, het andere deel voor de gezondheidszorg, het eerstelijns centrum. Een uniek project tussen gemeente en de reguliere zorg waarbij samenwerken, maar ook het onderscheid centraal staat. Dit is nu mooi samengekomen in één gebouw”, ”, vertelt huisarts Van der Linden. Toch blijkt de combinatie overheid en de zorg geen eenvoudige te zijn. ,,Beide partijen hebben te maken met verschillende regels en dat maakte het er met de planvorming niet eenvoudiger op. Dit heeft voor enige vertraging gezorgd. Ook de invulling van het pand was niet eenvoudig. Er zijn heel wat tekeningen de revue gepasseerd voor dat de juiste optie op tafel lag. Maar nu wordt er aan een prachtig multifunctioneel centrum gewerkt op een geweldige locatie. Hier waren we echt aan toe. En we kijken er naar uit om onze intrek in het nieuwe gezondheidscentrum in te nemen.”

Binnen het gezondheidscentrum zullen de drie huisartsen Radstaak, Sporrel en van der Linden, SKS fysiotherapie en de Sofa apotheek hun intrek nemen. Tevens zullen er nog andere zorgverleners komen om het zorgaanbod en de samenwerking verder te versterken.

De bouw heeft door late levering van materialen enige vertraging opgelopen. Maar Bouwmij Hendriks uit Assen geeft aan er alles aan te doen om het pand in september op te leveren.