De tekst ,,Beton shit!
De tekst ,,Beton shit!" geeft aan hoe men over het fietspad denkt. (Foto: Henry Koops)

Protest op betonnen fietspad Strubben Kniphorstbosch

Algemeen

ANLOO - De meningen zijn verdeeld over de betonnen fietspaden in het Strubben Kniphorstbosch. 

Er liggen twee nieuwe fietspaden tussen Eext en Anloo en Anloo en Schipborg. Tegenstanders hebben ter hoogte van hunebed D7 het fietspad beklad met de teksten: ,,beton shit!” en ,,beton weg!” Hoe lang de teksten er staan is niet bekend en wie er voor verantwoordelijk is ook niet. 

Er stond ophef over de aanleg van de betonnen fietspaden omdat de gemeente Aa en Hunze geen vergunning had aangevraagd bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) om de schelpenpaden in het archeologisch rijksmonument te vervangen door beton. De vergunning is inmiddels wel aangevraagd. 

Voorstanders zijn er ook. Zo liet Arend Venema uit Gieten de redactie van De Schakel weten heel blij te zijn met de fietspaden. ,,Mensen met scootmobielen en rolstoelen kunnen nu ook genieten van jet natuurgebied. Ik maak zelf geen gebruik van deze hulpmiddelen, maar ken we veel mensen die hiervan afhankelijk zijn. Zij kunnen er nu ook komen en de fietspaden zijn veel veiliger. De gemeente heeft er goed aan gedaan om deze fietspaden aan te leggen. 

Ook wethouder Henk Heijerman heeft veel positieve geluiden gehoord. Hij heeft nog geen bericht gehad van RCE. 

Het fietspad tussen Anloo en Schipborg.
,,Beton weg!