De directie van De Trans en de medewerkers zijn het nog niet eens.
De directie van De Trans en de medewerkers zijn het nog niet eens. (Foto: Henry Koops)

Medewerkers en directie De Trans nog niet tot elkaar gekomen

Algemeen

ROLDE - De directie van De Trans heeft de medewerkers uitgenodigd voor een gesprek op woensdag 28 april. Ook willen Arianne Poel (directeur Zorg) en Annemarie Jasper (directeur Bedrijfsvoering) voor die tijd in gesprek met een delegatie van vakbond FNV. De medewerkers willen graag komende donderdag met de leiding van de zorginstelling om tafel, maar dan samen met de mensen van de vakbond.

Een grote groep medewerkers protesteerde vorige week dinsdag bij de kantoren van De Trans in Rolde. Ze zijn het niet eens met de maatregelen die de directie neemt om de miljoenen tekorten waarmee de zorginstelling kampt, weg te werken. De medewerkers werden geconfronteerd met nieuwe werkroosters, waarbij ze flexibel ingezet worden. Hierdoor hoeven er geen uitzendkrachten ingezet te worden. Zo kan er op personeelskosten worden bespaard. Deze opzet zal de komende drie maanden worden uitgevoerd.

De medewerkers willen de maatregelen van tafel en wil met de directie in gesprek om te komen tot een structurele oplossing voor de problemen binnen de organisatie. Men wilde dat de directie voor vrijdag 12.00 uur zou reageren. 

Poel en Jasper zijn bereid om het gesprek aan te gaan, maar geven aan dat de ingevoerde maatregelen niet van tafel gaan. ,,We hebben al gesprekken gevoerd met medewerkers om te kijken hoe de roosters ingevuld kunnen worden. Samen proberen we tot een invulling te komen en kijken we of bepaalde diensten door collega’s overgenomen kunnen worden”, aldus Poel. ,,Daarnaast willen met de medewerkers in gesprek om te kijken hoe we de andere problemen op kunnen lossen en hoe we samen het huishoudboekje op orde kunnen krijgen. Hierbij willen we niet alleen de protesterende medewerkers betrekken, maar ook de andere medewerkers die hier een bijdrage aan willen leveren.” 

Volgens Canara van der Spoel van de FNV liggen de partijen nog ver uit elkaar. ,,Het is binnen de organisatie nog steeds een chaos. De medewerkers willen dat het besluit van de roosters van tafel gaat, want op deze manier kan geen goede zorg geleverd worden”