Medewerkers wachten hoopvol op een bod van de directie van De Trans.
Medewerkers wachten hoopvol op een bod van de directie van De Trans. (Foto: Henry Koops)

Conflict de Trans wordt volgende week donderdag besproken

Algemeen

ROLDE - Het conflict tussen medewerkers en de directie van De Trans zal volgende week donderdag besproken worden. 

Een grote groep medewerkers protesteerde vorige week dinsdag bij de kantoren van De Trans in Rolde. Ze zijn het niet eens met de maatregelen die de directie neemt om de miljoenen tekorten waarmee de zorginstelling kampt, weg te werken. De medewerkers werden geconfronteerd met nieuwe werkroosters, waarbij ze flexibel ingezet worden. Hierdoor hoeven er geen uitzendkrachten ingezet te worden. Zo kan er op personeelskosten worden bespaard. Deze opzet zal de komende drie maanden worden uitgevoerd.

De medewerkers boden het management een brief met hun ongenoegen aan en eisten dat de maatregelen van tafel gingen. Ze wilden met de directie in gesprek. De leiding van de zorginstelling wil doorgaan met de ingezette koers, maar is bereid om rond de tafel te gaan. Men wilde eerst een gesprek met vakbond FNV en vervolgens de situatie met de medewerkers bespreken om tot een structurele oplossing te komen en het financiële huishoudboekje op orde te brengen. 

De medewerkers wilden liever samen met een delegatie van FNV aan tafel gaan. Besloten is nu dat volgende week donderdag een delegatie van vakbond FNV, een afvaardiging van de medewerkers en de directie in gesprek zullen gaan. Later als de coronamaatregelen het toelaten zullen ook de andere medewerkers bij de gesprekken worden betrokken.