Jan Mulder met zijn clubgenoten Eva Heuten en Meike Luis.
Jan Mulder met zijn clubgenoten Eva Heuten en Meike Luis. (foto Ria Westerbeek)

Meike Luis en Eva Heuten grijpen naast Europese titel

Algemeen

VARNA - Meike Luis en Eva Heuten zijn met het Nederlands Beachhandabalteam onder 17 jaar tweede geworden op het Europees Kampioenschap. Oranje verloor in het Bulgaarse Varna de finale van Hongarije na shoot-outs. 

Het team van bondscoach Ronald Thijssen kwam de voorrondes goed door en schakelde in de halve finale Duistsland uit. Hongarije was de tegenstander in de finale. De eerste set verliep voorspoedig. Het team van beide Unitas-handbalsters nam een voorsprong. En stond deze, ondanks een rode kaart voor Meike Luis, niet meer af. De tweede set ging naar Hongarije, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. De Hongaarse dames waren koelbloediger (4-2) en pakten de Europese titel. Oranje heeft zich met de tweede plaats geplaatst voor het WK. 

Jan Mulder, die ook bij Unitas speelt kwam met het Nederlands herenteam onder 17 niet verder dan een tiende plaats. Oranje verloor de laatste wedstrijd met 2-0 van Tsjechië. Zweden werd Europees kampioen. De Zweden versloegen in de finale Spanje.