VV Eext Selectie 2022-2023.
VV Eext Selectie 2022-2023. (Foto: Herman van Oost)

VV Eext wil mooi voetbal gaan spelen

Algemeen

EEXT – Herman Bats is de belofte aan zijn overleden zoon nagekomen. Zijn zoon kreeg enige jaren geleden een hersentumor. Bats sprak met hem af dat wanneer hij hoofdtrainer zou worden dat zijn eerste club VV Eext zou zijn. Door het vertrek van Hemmo Kuipers deed de mogelijkheid zich voor en kon Bats de belofte aan zijn zoon nakomen. 

Herman Bats was jeugdtrainer bij Wildervank, omdat zijn kinderen daar speelden. Hij haalde zijn UEFA-licentie en kon dus aan de slag als hoofdtrainer bij Eext, de club waar hij in de jaren 90 nog in het eerste speelde. ,,Een echte dorpsclub waar ik me direct thuis voelde.”

Eext speelt voor het tweede seizoen in de vierde klasse. Vorig seizoen eindigde het team op de zevende plaats. Belangrijkste doelstelling voor de club is handhaving. Bats zag vorig seizoen al redelijk veel wedstrijden van de club. ,,Het spel van de ploeg was niet de manier wat ik gewend was. Ik hou van verzorgd voetbal, van achteruit opgebouwd. Het team hanteerde veelal de lange bal en de spelers speelden veelal op gevoel. Ik ben aan de slag gegaan om teamafspraken te maken. Als docent op een Mbo-school ben ik gewend om in teamverband tot de beste prestaties te komen. Dat wil ik met Eext ook”, zegt Bats die van simpel voetbal houdt. ,,Iedereen is bekend met het 1-4-3-3-systeem. De spelers moeten vanuit hun eigen taken spelen om het voetbal voor hen makkelijk te maken. Ik zie dat de aanpak zijn vruchten afwerpt. Ik wil niet zeggen dat mijn manier, dé manier is. Het is een manier, maar tot op heden heeft het effect op mijn selectie. Als je het goed uitlegt zorgt het voor de juiste motivatie. Ik zie dan ook een stijgende lijn. Ik ben nog wel zoekende om de juiste spelers op de juiste positie te krijgen. Ik wil nog wat schuiven in de opstelling.”

De nieuwe oefenmeester is blij dat de club de lat niet te hoog legt. ,,Ik ken de kwaliteiten van de tegenstanders niet, dus ik kan moeilijk inschatten waar we staan. Ik ben erg voorzichtig als ik zeg dat we ons in de middenmoot moeten kunnen spelen. We willen in ieder geval omhoogkijken en niet naar beneden. Het belangrijkste is dat ik mooi wil gaan voetballen. De oefenwedstrijd tegen Buinen heeft me veel vertrouwen gegeven dat dit goed gaat komen.” 

Bats heeft een groep van 16 spelers tot zijn beschikking. De groep kent weinig mutaties. Twee spelers zijn gestopt en zijn vervangen door een speler uit de jeugd en door een jeugdspeler van VV Gieten. Opmerkelijk is dat ook zijn dochter Anouk deel uitmaakt van de selectie. ,,Zij heeft in de eredivisie gespeeld, maar door de situatie met mijn zoon heeft ze een stap terug gedaan en speelt nu met veel plezier bij Eext. En dat geeft mij ook veel plezier.”

Selectie: Erwin Poelman, Ruben Raterink, Roelof Harms, Niels Buiter, Anne Hofsteenge, Bart Kuik, Jack Lammerts, Berni Nijhof, Nick Schwankhaus, Jonas Buiter, Gert Warring, Yoran Cloo, Wilco Stolwijk, Alex Martens, Max Martens, Lex Eleveld, Wessel Greving, Stijn Poortman, Anouk Bats en Jelte Heuker. Trainer: Herman Bats. Leider: Eric Martens.

!