Sint Maarten op Kindcentrum Papenvoort.
Sint Maarten op Kindcentrum Papenvoort. (Eigen foto)

Sint-Maarten viering op Kindcentrum Papenvoort

Algemeen

PAPENVOORT - Het Kindcentrum op de opvanglocatie Papenvoort heeft donderdag 10 november een informatieavond voor Oekraïense kinderen en hun moeders gehouden. Na deze bijeenkomst was er een lichtjesavond ‘Sint-Maarten’.  

In Papenvoort is de opvanglocatie van de gemeente Aa en Hunze gevestigd. Hier worden een kleine 200 Oekraïense ontheemden opgevangen. Hier wonen voornamelijk moeders, oma’s, kinderen en een enkele vader. Op het terrein is een school gevestigd: Kindcentrum Papenvoort. Dit is een samenwerking van CKC Drenthe en Stichting PrimAH en biedt onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar. Op dit moment telt de school 67 leerlingen verspreidt over vijf groepen. De leerlingen komen uit de in dit project samenwerkende gemeentes Midden-Drenthe en Aa en Hunze. 

Met een door CKC Drenthe geregelde bus zijn moeders, oma’s en leerlingen uit Midden-Drenthe opgehaald om samen met de in Papenvoort wonende Oekraïense kinderen Sint-Maarten te vieren. De avond was een groot succes.

Genieten voor kinderen, moeders, babusi’s (oma’s) en enkele vaders. Uiteraard ook voor alle medewerkers van het Kindcentrum.

Enkele kinderen met lampions en directrice Marike Vast.
!