Peter Suurd en vriendin Willeke Oosterwijk zijn blij met de cheque die Caroline Tensen kwam brengen.
Peter Suurd en vriendin Willeke Oosterwijk zijn blij met de cheque die Caroline Tensen kwam brengen.

Bewoners Gieterstraat in Rolde winnen miljoen

Algemeen

ROLDE – Het was gisteravond feest aan de Gieterstraat in Rolde. Caroline Tensen kwam vier deelnemers van de Postcodeloterij blij maken. De vier huishoudens mochten samen een miljoen euro verdelen.

Peter Suurd had twee loten en won 400.000 euro. ,,Het was wel even schrikken toen ik het bedrag op de cheque zag staan. Ik had dit nooit verwacht. Maar het is wel een mooi bedrag”, aldus de gelukkige winnaar. ,,Je denkt altijd wanneer je de beelden op tv ziet: wanneer komen ze bij mij in de straat? Maar dat gebeurt nooit, maar nu was het wel zo. Dat was heel onwerkelijk.” 

De eerste berichten dat er iets te vieren zou zijn, kwamen bij de Roldenaren woensdag binnen. ,,De buren kwamen langs om te vertellen dat ze gebeld waren door de Postcodeloterij. Ik was niet gebeld en vertrouwde het niet. Er zijn zoveel rare voorvallen tegenwoordig, dus ik dacht het zal wel niet waar zijn. Ik zei nog: Juich maar niet te vroeg. Maar de volgende morgen werd ik zelf gebeld en werd het telefoontje bevestigd met een mailtje. Dus toen begon ik erin te geloven. We moesten om vijf uur thuis zijn. Ik heb mijn vriendin Willeke gebeld en ervoor gezorgd dat we thuis waren. Rond vijf uur belde er inderdaad een mevrouw aan die mijn gegevens verifieerde en even later stond Caroline Tensen met de cameraploeg voor de deur. En kregen wij een cheque van vier ton.”

Dat de prijs in Rolde gevallen was ging als een lopend vuurtje door het dorp. ,,Voordat Caroline Tensen bij mij was, had ik al diverse appjes gehad, dat ze in het dorp gespot was”, zegt Suurd. 

De overig drie huishoudens wonnen per gezin 200.000 euro. ,,Nadat de cameraploeg was vertrokken, hebben we samen om de onwerkelijke situatie gelachen en een pilsje gedronken. Het werd heel gezellig”, aldus Suurd. 

Suurd zegt dat hij zijn gezondheid en die van zijn vriendin en kinderen het belangrijkste vind, maar op de vraag van Tensen wat hij met geld wil doen antwoordde hij: ,,We willen het bedrag met name besteden aan het maken van mooie herinneringen. Dat vinden wij het allerbelangrijkst. Met dit geld willen we graag een mooie reis maken met de familie.” Een dag later zegt hij daar niet echt mee bezig te zijn. Het moet eerst nog even bezinken dat we zo’n enorm bedrag gewonnen hebben. Het is nog niet echt tot me doorgedrongen. Ik ben gewoon aan het werk gegaan Mijn bedrijf GiSu Service en Onderhoud gaat natuurlijk gewoon door”, zegt Suurd. ,,Maar die reis met mijn dierbaren gaat er wel komen. En wat we met de rest gaan doen zien we later wel. Het moet eerst even bezinken.” 

Afbeelding