Rechterhoekspeler Sylvan Boer legt aan voor een schot.
Rechterhoekspeler Sylvan Boer legt aan voor een schot. (Eigen foto)

Unitas verliest onnodig punt tegen Aalsmeer

Algemeen

ROLDE - De handballers van de Lange Natuursteen Unitas hebben zaterdag in sporthal de Boerhoorn in Rolde na een ruststand van 16-9 met 27-27 gelijkgespeeld tegen Aalsmeer. ,,Onnodig, zuur en we hebben onszelf te kort gedaan.” Dat was in het kort de samenvatting van trainer Henk Jan Ottens. Zijn ploeg werd in de slotseconden nog gered door keeper Jarno Paasman, die met een belangrijke redding het punt nog veiligstelde.

,,Dit geeft stof tot nadenken”, mijmerde trainer Henk Jan Ottens ,,We hebben niet de discipline gehad om onze kansen goed uit te spelen. Bovendien verloren we in de dekking de grip op onze tegenstander. Ik vond ons in de eerste helft al gemakzuchtig. We creëerden volop kansen maar misten veel te veel. Tekenend was dat we van de vier strafworpen er maar één wisten te verzilveren. Met de juiste scherpte trek je met gemak deze wedstrijd over de streep.”

In de tweede helft dichtte Aalsmeer onmiddellijk het gat tot vier doelpunten. Met veel kunst en vliegwerk wist Unitas aanvankelijk verdere schade te beperken. Maar omdat het team er aanvallend niet meer doorkwam, sloop Aalsmeer dichterbij en kwam met nog tien minuten te spelen voor het eerst langszij. 23-23. In de slotfase had Unitas nog volop kansen op de eindoverwinning maar zag een schot van Marc Heijmans net gekeerd. Het laatste schot van de Noord-Hollanders kon ten overstaan van een goed gevulde Boerhoorn gekeerd worden door keeper Paasman.

Scores: Bart Lensen 7, Martijn de Rijk 4, Casper Pronk 4, Marc Heijmans 4, Jens Vlos 4, Rik Makkes 3, Sylvan Boer 1.

Unitas speelt op zaterdag 1 april de eerstvolgende thuiswedstrijd. Dan treedt het aan tegen de nummer drie uit de competitie Atomium’61 uit Rotterdam. Aanvang wedstrijd 20.30 in sporthal de Boerhoorn in Rolde.