De sfeer op de kunstbeurs Kunst aan het Hof was zeer gemoedelijk.
De sfeer op de kunstbeurs Kunst aan het Hof was zeer gemoedelijk. (Foto: Henry Koops)

Mooie verkopen op kunstbeurs Kunst aan het Hof

Algemeen

NOOITGEDACHT - Kunst aan het Hof, de exclusieve kunstbeurs van het noorden, kijkt terug op een succesvolle editie in de Havezate van resort Hof van Saksen in Nooitgedacht. De sfeer op de kunstbeurs was bijzonder gemoedelijk en er werden mooie verkopen gedaan door de aanwezige galeries en kunsthandelaren. 

Initiatiefnemer Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde kijkt terug op een speciale editie: ,,Wat ben ik trots om te zien dat zoveel mensen uit het Noorden, maar ook van veel verder weg naar de tweede editie van Kunst aan het Hof zijn gekomen en enthousiast zijn over de diversiteit en de hoge kwaliteit van de gepresenteerde kunst.” Op de openingsdag verkocht Harms een bijzonder zelfportret van de kunstenaar Jan van der Kooy (1957). Het schilderij, met een vraagprijs van 10.000 euro, gaat naar de collectie portretten van het Drents Museum. Stone Gellery verkocht een pallasiet, een edelsteen uit de ruimte, voor een bedrag van 55.000 euro. Pallasieten zijn een zeldzaam type meteoriet met insluitsels van peridoot. Het Oprukken der Beschaving, een olieverf op paneel van Karel Sirag (1948) werd al tijdens de opbouw van de beurs verkocht door Galerie Lieve Hemel. Het werk komt uit een collectie van negen miniaturen van de kunstenaar, bijeengebracht in de jaren negentig. Op de voorstelling zijn monniken te zien die een groot blikje Heineken ronddraaien, als ware het een gebedsmolen. Bij Kunsthandel Pygmalion vond een unieke impressionistische tekening van een vrouwelijk naakt van de internationaal befaamde kunstschilder Antonio Mancini (1852 - 1930) een nieuwe eigenaar. De tekening bevond zich eerder in de privécollectie van Hendrik Willem Mesdag, bekend van het Panorama. Mesdag, die Mancini in Nederland introduceerde, bezat enkele kunstwerken van zijn gewaardeerde collega. 

Organisatie
Kunst aan het Hof is een initiatief van Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde. In de organisatie wordt hij geassisteerd door Johan & Edith Rissik van InterEvent. Meer informatie is te vinden op https://kunstaanhethof.nl of op Facebook en Instagram.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
D
Het Oprukken der Beschaving, een olieverf op paneel van Karel Sirag (1948) werd al tijdens de opbouw van de beurs verkocht door Galerie Lieve Hemel
Stone Gellery verkocht een pallasiet, een edelsteen uit de ruimte, voor een bedrag van 55.000 euro
 Bij Kunsthandel Pygmalion vond een unieke impressionistische tekening van een vrouwelijk naakt van de internationaal befaamde kunstschilder Antonio Mancini (1852 - 1930) een nieuwe eigenaar.