De teams gingen tijdens de zeskamp tot het uiterste.
De teams gingen tijdens de zeskamp tot het uiterste. (Eigen foto)

Ploeg rood wint Sport- en Spelweek Annen

Algemeen

ANNEN – Ploeg Rood is de trotse winnaar geworden van de 51ste Sport- en Spelweek van Annen. Met ruim 1000 deelnemers en nog meer toeschouwers was het evenement, waar ieder jaar naar uitgekeken wordt, weer een groot succes. 

De week begon op zondag 14 mei met de opening op de Brink met een nieuw onderdeel: touwtrekken. De publieke belangstelling op de openingsdag was al groot. In de rest van de week kwamen de zes teams van de Anner buurten in actie tijdens diverse sportieve onderdelen. Daarbij werd door de teams fanatiek gestreden om de punten. Ook een pubquiz en een playbackshow maakten onderdeel uit van het programma. De ploegleiders moesten zelf ook het podium op om een playback-act neer te zetten. 

De week werd zaterdag afgesloten met de traditionele zeskamp. Tot op het laatste moment bleef het spannend: de ploegen lagen niet ver uit elkaar toen ze begonnen met de zeskamp. Uiteindelijk kwam ploeg Rood onder leiding van Peter Boonstra, Emilie Dijkema en Johan Zeubring als winnaar uit de bus en mocht de Burgemeester Lambers-beker mee naar huis nemen. De rode lantaarn ging uiteindelijk naar ploeg Groen. De rode lantaarn is voor de ploeg die als laatste is geëindigd. Deze ploeg mag de beker tot volgend jaar bij zich houden.

,,We kijken weer terug op een fantastische week”, zegt Ype Tol, voorzitter van de Commissie Dorpsbelangen. Deze commissie organiseert de sport- en spelweek ieder jaar. ,,Het weer was prachtig, er waren weer ontzettend veel mensen op de been en iedereen had het naar zijn zin! Dus wij zijn hartstikke tevreden.”

De mini-zeskamp vanuit de lucht.
Het nieuwe onderdeel, touwtrekken, was direct een succesnummer.