Er wordt hard gewerkt in de sportzaal van het dorpshuis in Gasselternijveenschemond.
Er wordt hard gewerkt in de sportzaal van het dorpshuis in Gasselternijveenschemond. (Eigen foto)

Vernieuwing van dorpshuis Gasselternijveenschemond

Algemeen

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND – Het bestuur van het dorpshuis in Gasselternijveenschemond heeft de afgelopen maanden flink geïnvesteerd om het dorpshuis op te knappen en te moderniseren.

,,Er is geverfd en er is nieuwe vloerbedekking gelegd, hierdoor zien de ruimtes er fris en nieuw uit. De keuken wordt ook vernieuwd, om zo meer mogelijkheden te creëren voor het organiseren van diverse evenementen. Dit is niet alleen goed nieuws voor de lokale gemeenschap, maar ook voor de lokale ondernemers die extra mogelijkheden zoeken om een evenement te organiseren. Ook voor stichtingen en verenigingen biedt het dorpshuis, met diverse zalen waaronder een sportzaal, de oplossing”, zegt bestuurslid Danielle Henses.

Het bestuur wil ook een stap zetten in de richting naar een duurzamere toekomst. Hiervoor zullen zonnepanelen worden geplaatst. ,,Het laat zien dat het dorpshuis niet alleen kijkt naar het heden, maar ook naar de langere termijn. Dan kunnen dit soort investeringen in duurzaamheid aanzienlijke kostenbesparingen opleveren en een positief effect hebben op het milieu.”

Het organiseren van meer evenementen in het dorpshuis is volgens het bestuur een mooie manier om de lokale gemeenschap samen te brengen. Zo staat de jaarlijkse Herfstfair op het veld van het dorpshuis gepland op 30 september. ,,Verder denken we aan bingoavonden tot eetavonden, er komt voor elk wat wils. Dit soort evenementen bieden niet alleen een leuke avond uit, maar bieden ook kansen om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.”, zegt Henses. ,,Bijzonder is ook de ruilwinkel, die zich in het dorpshuis zal gaan vestigen. Het doel van de ruilwinkel is om bij te dragen aan een duurzame en sociaal bewuste samenleving, waarin men op een andere manier omgaat met spullen en elkaar. Daarmee geeft het bestuur van het dorpshuis waarde aan de slogan: waar alle mensen één kunnen zijn.”

De oprichting van een nieuwe kidsclub is volgens het bestuurslid een goede ontwikkeling. ,,Hierdoor wordt het dorpshuis nog meer een plek waar gezinnen met kinderen graag samenkomen. Het creëert mogelijkheden om activiteiten voor kinderen te organiseren en zorgt ervoor dat ook de jongste inwoners van het dorp bij de gemeenschap worden betrokken.”

Het bestuur kijkt ernaar uit om het vernieuwde dorpshuis aan iedereen te laten zien. ,,Daar komt zeker een moment voor.”

Jurrie Telkamp
De nieuwe weg die het bestuur heeft ingeslagen betekent het einde van het tijdperk van Jurrie Telkamp, die meer dan 15 jaar beheerder was van het dorpshuis in Gasselternijveenschemond. Beide partijen konden niet door één deur, waardoor Telkamp stopte als beheerder. ,,Ik heb een andere visie dan het huidige bestuur. Ik heb mijn twijfels over de toekomst van het dorpshuis, maar daar hoef ik mij niet meer druk over te maken. Ik heb een geweldige tijd gehad. Ik heb leuke mensen ontmoet en mooie herinneringen gemaakt. Ik wil dan ook iedereen die al die jaren bij ons is geweest bedanken voor het vertrouwen en wens iedereen het allerbeste.”

Alle ruimtes in het dorpshuis worden geschilderd.