Afbeelding
(Foto: Henry Koops)

Warme Roldermarkt is al goed op gang

Algemeen

ROLDE – Het team van de Grote Brink heeft de Meerkamp van de Roldermarkt Feestweek op zijn naam gezet. De ploeg uit het centrum van Rolde bleek de sterkste van de 21 teams. 

De organisatie trof het dit jaar met het weer. De Meerkamp werd eens niet geteisterd door regen. Het was droog en warm, want Nederland kamt met een late hittegolf. En dat vonden sommige deelnemers dan ook weer niet fijn. ,,Het is veel te warm, dan kun je beter regen hebben”, merkte een deelnemer op. 

Er werd fanatiek gestreden tijdens alle spelonderdelen als zandhappen, tractorband rollen, hindernisbaan en de zeephelling. Snelheid, kracht maar ook tactiek speelden hierbij een rol. Grote Brink scoorde de meeste punten en mag zondag als laatste een playback-act opvoeren. Nijlande-Eldersloo werd tweede en De Broekstreek pakte de derde plaats. 

De meerkamp werd traditiegetrouw door de Trimloop voorafgegaan. Kinderen in de basisschoolleeftijd liepen een rondje rond de molen. Er werd fanatiek gespurt, soms werd er een beetje gemeen gespeeld. En de niet zo snelle kinderen werden begeleid door wereldkampioen Spartan Treficta Daphne Spreen. 

Dezelfde schooljeugd kon een dag later in actie komen tijdens de Dikke Bandenrace. De kinderen fietsen een rondje door het dorp. Vooral de jongste kinderen met de loopfietsjes stalen de harten van de toeschouwers. Maar ook de snelle ‘renners’ kregen de handen van het publiek op elkaar. 

Nieuw was het Roldermarktspel op zaterdagavond. Een soort pubquiz, maar dan met extra opdrachten. Zo moesten de groepjes bijvoorbeeld zorgen dat er iemand in een skipak in de feesttent kwam. Dat was natuurlijk lekker met de zomers temperaturen tijdens de Roldermarkt. De tent was behoorlijk goed gevuld. 37 teams gingen de strijd aan. Het team Quizketiers van teamcaptain Danny Sipma werd winnaar met 195 punten. Mon Amour van Kim Gudema volgde met 189 punten op plaats twee. De Brinkies van Leonie Haan scoorde 185 punten en werd hiermee derde.

Het programma van de OVVR gaat nog door tot en met dinsdag. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding