Dirndl's en lederhosen doen het ook goed op het Foute Bierfeest in Rolde.
Dirndl's en lederhosen doen het ook goed op het Foute Bierfeest in Rolde. (Foto: Saskia Jans)

Feestweekend in Rolde zeer geslaagd

Algemeen

ROLDE – Het feestprogramma van de Rolder Activiteitenstichting van afgelopen is succesvol verlopen. ,,We hebben drie prachtige dagen gehad”, zegt Gezienus Jansen van de Ras. 

Het programma begon vrijdagavond met de Rolderfair. De feesttent op de Kleine Brink in het dorp was volgeboekt met 26 standhouders. Diverse ondernemers en hobbyisten uit Rolde en omstreken presenteerden zich tijdens deze gezellige overdekte markt. Bezoekers konden zich laten informeren door de standhouders en genieten van een hapje en een drankje. ,,De fair is erg goed bezocht”, aldus Jansen. ,,De standhouders waren dik tevreden en wij dus ook.” 

De tent moest de volgende avond weer leeg zijn voor het Lampionnenfeest en het Foute Bierfeest. De kinderen genoten na hun rondgang door het dorp van het feestje met Chef Confetti & John Kanon, die daarna de stemming erin hielden tijdens het Foute Bierfeest. Zij werden geholpen door de artiesten Arjan Venemann, René Becker en Henk Dissel. ,,De jeugd vindt het heerlijk die Nederlandstalige muziek. Dus de stemming zat er goed in”, zegt Jansen. ,,Het was wel geen Oktoberfest meer, maar er waren nog heel wat bezoekers te zien in Tiroler kleding. Men ging in de dirndl’s en lederhosen heerlijk uit hun dak.” 

Het weekend werd zondag afgesloten met de Muziekmiddag. Lekker Fris en Smokebird speelden rockcovers. ,,De zaterdag is voor de jongere jeugd. Zondagmiddag was de oudere jeugd meer te vinden in de tent. De zondagmiddag wordt ook steeds beter bezocht. We kunnen samen met onze hardwerkende vrijwilligers terugkijken op een geslaagd weekend”, besluit Jansen.