Middagconcert in Eext.
Middagconcert in Eext. (Eigen foto)

Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. brengt Eext en Gieten in kerstsfeer

Algemeen

EEXT/GIETEN - Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext heeft de afgelopen weken in totaal vier kerstconcerten verzorgd in Eext en Gieten. In beide dorpen werd een optreden in de middag en avond verzorgd.

Het programma van het fanfareorkest onder leiding van dirigent Bert Strijker werd daarbij ‘s middags afgewisseld met een optreden van groep 3 en 4 van Obs Prins Willem Alexander uit Eext en groep 4 van Obs Gieten, beide onder leiding van Lisanne Eshuis en Sjoukje Strijker van Leshuis van het Noorden, de Theaterschool uit Zuidlaren. Zij hadden hun optreden tijdens de theaterlessen de laatste weken op school ingestudeerd.

Het avondconcert werd afgewisseld door het eigen B-orkest (jeugdorkest) en C-orkest (beginnersorkest). Organist Jan Oomkes speelde enkele bekende kerstliederen op het orgel en Geertje Enting vertelde een eigentijds kerstverhaal in het Eexter Drents. Beide kerken werden door leden van de vereniging en haar vrijwilligers feestelijk versierd en sfeervol verlicht. De vereniging kijkt terug op een serie zeer succesvolle en afwisselende kerstconcerten.

Het zijn drukke tijden voor de Eexter muziekvereniging. 16 januari start de vereniging een nieuwe reeks lessen Music 4 Kids, speciaal gericht op groep 4 van de basisschool. De lessen vinden plaats op dinsdagmiddag van 14.30 tot15.30 uur in Obs Gieten en worden verzorgd door Petra Rodenboog, een zeer talentvolle docent muziek. Meer info en aanmelden kan via info@togido.nl of 06-57371441

Daarnaast werkt de vereniging samen met de andere muziekverenigingen uit Aa en Hunze aan het Nieuw Talent Orkest Aa en Hunze, gericht op volwassenen die muziek willen leren maken. Meer info op www.facebook.com/togido.

Concert in Eext.
Concert in Gieten.