Gemeentebelangen Aa en Hunze in overleg.
Gemeentebelangen Aa en Hunze in overleg. (Eigen foto)

Gemeentebelangen laat inwoners kennismaken met lokale politiek

Algemeen

ROLDE - Gemeentebelangen Aa en Hunze zal twee avonden organiseren voor inwoners uit de gemeente Aa en Hunze. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor geïnteresseerden die zich willen oriënteren op een politieke stap en wellicht actief willen worden bij Gemeentebelangen. 

Deelnemers krijgen onder begeleiding van een trainer van het Kennispunt Lokale Politieke Partijen een introductie over de lokale partij en de gemeentepolitiek. Hoe werkt het voor en achter de schermen? Hoe oefent men invloed uit als lokale partij? En waarin onderscheidt Gemeentebelangen Aa en Hunze zich van de andere partijen? Maar ook, wat betekent het om raadslid te zijn? De avonden zijn op dinsdag 9 april en dinsdag 23 april en starten om 19.30 uur.

Het kennismaken met Gemeentebelangen Aa en Hunze staat tijdens de eerste avond centraal. Zo vertelt een raadslid iets over de partij en de wethouder vult aan welke eigenschappen handig zijn als raadslid. In de tweede bijeenkomst leren de deelnemers de gemeentepolitiek kennen. Een raadslid licht het raadswerk toe en vertelt hoe zaken in de gemeente zijn georganiseerd. De trainingen duren 2,5 uur per avond en zijn geheel vrijblijvend. 

Geïnteresseerde inwoners uit Aa en Hunze kunnen zich tot uiterlijk 5 april aanmelden via secretariaat@gbaaenhunze.nl.