Rosalinde Huizinga: ,In mijn werk wil ik de gelaagdheid van mijn vrijheid weergeven .'
Rosalinde Huizinga: ,In mijn werk wil ik de gelaagdheid van mijn vrijheid weergeven .' (Eigen foto)

Rosalinde Huizinga exposeert in het gemeentehuis Aa en Hunze

Algemeen

GIETEN - Rosalinde Huizinga (1965) zal haar werk van 1 maart tot 12 april exposeren in de centrale hal van het gemeentehuis Aa en Hunze in Gieten. ,,Schilderen is voor mij meer dan verf aan je penseel. Ik ben op zoek naar de verbeelding van mijn eigen vrijheid”, aldus de beeldend kunstenaar en eigenaar van Atelier De Tippe in Rolde. 

Rosalinde Huizinga geeft aan te zien en te denken in beelden. ,,Ik teken en schilder al zolang ik me kan herinneren. Op mijn vijftigste verjaardag maakte ik de keuze om mijn passie voor tekenen en schilderen te professionaliseren en heb mij toen ingeschreven op de Klassieke Academie voor Beeldende kunst in Groningen waar ik naar vijf jaar, in 2021, mijn Master heb gehaald.”

Haar afstudeerproject had als onderwerp Wolken met twist, geschilderd in olieverf op alucore, een honingraat aluminium. ,,In mijn werk wil ik de gelaagdheid van mijn vrijheid weergeven; vrijheid in zijn, in denken, in verbeelden en uitbeelden. Ik hoop dat toeschouwers, bij het zien van mijn werk, even stil blijven staan en zichzelf de tijd gunnen om naar binnen te kijken, op zoek naar wat vrijheid voor hen betekent”, aldus de Rolder kunstenares die alweer drie jaar schilderles geeft in haar atelier De Tippe in Rolde.
,,Mijn cursisten dragen mij en mijn atelier; we delen de liefde voor het leren en maken van schilderijen en het uitwisselen van kennis en inspiratie. Er zijn cursisten die al langer schilderen, maar ook die net kennismaken met deze kunstvorm, wat het een gezellige mix maakt. Door hen leer ik steeds bij, verruimt mijn blik, of dagen ze me uit om te blijven groeien.”