Trommelen tijdens de workshop in Harry's Trommelhok in Gasselternijveen.
Trommelen tijdens de workshop in Harry's Trommelhok in Gasselternijveen. (Foto: S. Veldema)

April is culturele actiemaand voor senioren in Drenthe

Algemeen
Gekleurd Grijs weer van start

AA EN HUNZE - Speciaal voor senioren wordt in Drenthe in april de culturele actiemaand Gekleurd Grijs georganiseerd. Een maand met voorstellingen, lezingen, rondleidingen en creatieve workshops bij musea, kunstenaars en culturele instellingen verspreid over de hele provincie. 

Senioren kunnen genieten van een diverse activiteiten, van actief en informatief tot creatief. In Aa en Hunze staan de disciplines muziek, theater, erfgoed en dans terug op het programma.
Frank Groothof komt op 7 april naar Rolde met zijn familievoorstelling bij Stichting Rolder Concerten. Dit leent zich goed voor een uitje met kleinkinderen.

Werkgroep Gasselte ’40-’45 herdenkt de bevrijding van Gasselte op verschillende manieren. Dit jaar bieden zij ook minder mobiele mensen een alternatief voor een rondleiding.

Harry geeft op 11 april een workshop djembé in zijn trommelhok in Gasseltenijveen. Senioren ontdekken in de twee uur durende workshop de kracht van een gezamenlijk ritme. Bij Romy van der Pool en Rene Stahn is er op 10 april ritmisch plezier met handdrums. En bij Out of Control in Gieten kunnen de armen de hele maand april de lucht in tijdens Dancemix voor volwassenen. Allerlei genres komen aan bod, voor ieder wat wils.

April staat bij meerdere organisaties in de provincie Drenthe in het teken van culturele activiteiten voor senioren. Op de website gekleurdgrijs.nl is alle informatie te vinden. Gekleurd Grijs is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.