Marloes Beijering is klaar voor het nieuwe seizoen met Brasserie 't Boshuys.
Marloes Beijering is klaar voor het nieuwe seizoen met Brasserie 't Boshuys. (Foto: Henry Koops)

Brasserie ‘t Boshuys in Gieten opent deuren

Algemeen

GIETEN – Marloes Beijering zal op donderdag 4 april de deuren weer openen van Brasserie ’t Boshuys aan Voorsteland 1 in Gieten. De horeca-onderneemster runde ook vorig recreatieseizoen het horecagedeelte van Boscamping Zwanemeer in Gieten. De insteek is nu om het hele jaar door open te blijven.

Marloes Beijering is een echt horecadier. ..Ik heb eigenlijk nooit iets anders gedaan”. De inwoners van Gieten kennen haar waarschijnlijk van Snackkiosk Rotonde Gieten. ,,De kiosk heb ik vijf jaar gerund. Er kwam wat tegenslag op mijn pad en vorig jaar kreeg ik de gelegenheid om in loondienst het horecagedeelte van Boscamping Zwanemeer te runnen. Dat beviel goed en we hebben besloten dat ik de brasserie ga pachten en dat Leonie en Renee zich richten op de camping.” De zussen Vorenkamp zijn de eigenaar van de Gieter camping. ,,De samenwerking bevalt goed. Het was alleen jammer dat we na het seizoen weer moesten sluiten. We kregen net een beetje bekendheid in het dorp”, zegt Beijering, die zicht met de brasserie niet alleen wil gaan richten op de campinggasten. ,,De horeca verdwijnt uit het dorp en ik miste een gezellig etablissement waar de inwoners van Gieten en omgeving terecht kunnen. Men kan bij ons terecht voor een heerlijk diner, maar ook voor een lunch, een borrel, vergaderingen en feesten en partijen. Ook kan men bij ons frites en plates afhalen”, vertelt de uitbaatster van ’t Boshuys die haar vriend Maurice Dijkema er ook bij in heeft getrokken. ,,We zijn er samen ingestapt. Hij heeft ook nog een baan, maar helpt mij in zijn vrije tijd. Samen met het team willen we er iets moois van maken. We zullen ook allerlei activiteiten organiseren, zoals live muziek, een pubquiz of proeverijen.”

Brasserie ’t Boshuys opent de deuren op donderdag 4 april. ,,We zijn in de maand april van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 20.00 uur geopend. In de maand mei op dezelfde tijden, maar dan van dinsdag tot en met zondag. In het hoogseizoen van juni tot en met september zijn zeven dagen in de week open van 11.00 tot 22.00 uur. “t Boshuys is bereikbaar via 06-17823411 of via brasserietboshuys@gmail.com