Unitas Dames 1 is nog volop in de strijd om de titel in de Hoofdklasse.
Unitas Dames 1 is nog volop in de strijd om de titel in de Hoofdklasse. (Eigen foto)

Handbaldames Unitas medekoploper in hoofdklasse

Sport

ROLDE - In navolging van de heren timmeren ook de dames van Unitas aan de weg. Wekelijks wordt drie keer hard getraind in sporthal de Boerhoorn. En niet zonder gevolgen. Vorig jaar werd de ploeg met vlag en wimpel kampioen in de Eerste klasse en ook dit jaar ligt opnieuw het kampioenschap in het verschiet. In een rechtstreeks duel versloeg Unitas afgelopen zaterdagavond met duidelijke cijfers koploper Heeten met 28-22. Beide ploegen delen daardoor de koppositie in de Hoofdklasse A van het Nederlandse handbal.

Unitas-coach Henk Jan Ottens tempert al te hoge verwachtingen. ,,We spelen nog zes wedstrijden waarvan vier uit, met andere woorden: Parijs is nog ver. Toch kunnen we meer dan tevreden zijn met het seizoen tot nu toe. Wie gezegd zou hebben dat Unitas na 16 wedstrijden boven aan zou staan met slechts vier verliespunten zou voor gek zijn verklaard. Op de vraag of Unitas klaar is voor promotie naar de Tweede Divisie, het twee na hoogste niveau in Nederland, is Ottens resoluut: ,,Waarom niet?” We zijn een aanwinst gebleken voor de Hoofdklasse. We spelen gevarieerd, hebben creativiteit en als het erop aankomt kunnen we de mouwen ook opstropen. Bovendien is de groep jong en kunnen we nog veel verder doorgroeien. Wat een bonus zou zijn en ons verder zou helpen is de terugkeer van meiden die ooit hun opleiding bij Unitas hebben genoten en nu in de Eredivisie of hoger spelen. Een droom die ons helpt om de volgende stap te kunnen zetten.”

Het damesteam vlog zaterdagavond als een pijl uit de boog. In korte tijd overrompelde de ploeg de koploper en nam een 8-1 voorsprong. Heeten knokte zich terug in de wedstrijd en bij rust stond er 13-11 op het scorebord. Na de rust bleef Unitas de bovenliggende partij en behield het voortdurend een marge van vijf, zes doelpunten voorsprong. Eindstand 28-22.

Doelpunten: Meike Luis 7, Eva Heuten 5, Rommie Wierenga 3, Danee Cats 3, Anke Kruizinga 3, Leonie Visser 2, Janneke Lensen 2, Anne Frederique Bruins 1, Janine Emmens 1, Fleur Paas 1.

De dames van Unitas spelen op zaterdag 16 maart hun eerstvolgende thuiswedstrijd tegen de Groninger studenten van Cirkeltijgers, de huidige nummer drie van de competitie. De wedstrijd in sporthal De Boerhoorn in Rolde begint om 20.30 uur.