De muzikale zussen van Charm of Finches treden vrijdag 13 mei op in De Amer. (eigen foto)
De muzikale zussen van Charm of Finches treden vrijdag 13 mei op in De Amer. (eigen foto)

Indie-folk, roots en americana in De Amer

Algemeen

AMEN - Cultureel café De Amer in Amen heeft weer een vol muziekweekend voor de boeg met optredens van Charm of Finches, het Anya Hinkle Trio en Dawn Brothers. 

Twee zeer muzikale Australische zussen vormen samen Charm of Finches. Op 8-jarige leeftijd leerden ze viool, cello en gitaar spelen. Vanaf dat moment schreven de zussen hun eigen songs, dromerige indie-folk. Met de unieke hemelse harmonie van hun stemmen en poëtische teksten weten ze vanaf de eerste maat te boeien. Hun derde album ‘Wonderful Oblivion’ verscheen vorig jaar en kreeg zeer lovende recensies. In Australië werden ze al onderscheiden, nu zijn ze op tournee om ook Europa te veroveren. Te beginnen in De Amer op vrijdag 13 mei.

Anya Hinkle komt uit North Carolina en maakt topklasse rootsmuziek in de traditie van de Appalachian Stringbands. ‘Authentic mountain Americana’, zo omschrijft ze het zelf. In haar teksten is ze persoonlijk en maatschappelijk betrokken en ze omringt zich met uitstekende muzikanten. Ze komt op zaterdag 14 mei naar Amen met Billy Cardine, een excellente dobro speler, en Marey Lucey, een veelzijdige vocaliste en multi-instrumentaliste.

De Dawn Brothers zijn vier muzikanten uit Rotterdam die pakkende songs in de traditie van The Eagles, CSNY en The Byrds maken. ‘Dutch-icana’, ‘Americana’ met een stevig shot ‘Dutch Delta’, zo werd het nieuwste album ‘Dusk’ van Dawn Brothers betiteld. Ze hebben samengewerkt met DeWolff en Tim Knol. Muzikaal vakmanschap met energie en het gevoel van zorgeloze tijden kenmerken hun nummers. Op zondag 15 mei zijn ze te zien en te horen in Amen. 

Reserveren
De optredens van Charm of Finches en het Anya Hinkle Trio beginnen om 20.00 uur, Dawn Brothers is vanaf 14.00 uur te beluisteren. Kaarten zijn te reserveren via www.cafedeamer.nl.