Douglas Firs.
Douglas Firs.

Gevarieerd muziekweekend in café De Amer

Algemeen

AMEN - Cultureel café De Amer in Amen heeft een gevarieerd muziekweekend voor de boeg met optredens van Douglas Firs en Tim Lothar.  

De band uit Gent rond singer-songwriter Gertjan van Hellemont is op vrijdag 20 mei terug in Amen, met onder de arm het nieuwe album ‘Heart Of A Mother’. Het is het product van een heftige periode in het leven van de singer-songwriter. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan het nieuwe album. ,,Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt’’, zegt Gertjan over de titel van zijn vierde album. ,,Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs.’’ 

Geboren in Denemarken begon Tim Lothar zijn muzikale carrière als drummer. Na 25 jaar achter zijn drumkit, begon hij zijn zangkunsten te ontwikkelen en leerde hij zichzelf akoestisch gitaar spelen om zo uiteindelijk de klassieke Amerikaanse deltablues te gaan vertolken. Hij bleek talentvol en maakte zich gitaar- en zangtechniek snel eigen. Een album volgde en in 2008 won zijn tweede album de award voor het beste Deense bluesalbum van het jaar. Lothar zelf kreeg een award voor blues artiest van het jaar. Een verhalenverteller, gitaarheld en begaafd zanger, wat hij zondagmiddag 22 mei zal laten zien en horen in Amen. Tim Lothar speelt niet alleen blues, Tim Lothar is muziek.

Reserveren
Het optreden van Douglas Firs begint om 20.00 uur, Tim Lothar is vanaf 14.00 uur te zien en te horen. Kaarten zijn te reserveren via www.cafedeamer.nl.

Tim Lothar.