Unitas-handbalsters Meike Luis (links) en Eva Heuten wonnen zilver op het WK Beachhandball (Eigen foto)

Unitas-meiden winnen zilver op WK Beachhandball

Algemeen

HERAKILON - De Beach Dames U18, met de Unitas-handbalsters Eva Heuten en Meike Luis in de gelederen, hebben een zilveren medaille gewonnen tijdens het WK Beachhandball in Griekenland. Oranje verloor in Herakilon de zinderende finale na shoot-outs van Spanje.

Het Nederlands team had de finale bereikt door Hongarije in de halve finale met 2-0 te verslaan. Beide sets werden toen nipt gewonnen: 20-21 en 21-22.

De eerste set van de finale won Spanje overtuigend met 16-28. Nederland won met een veel scorende Eva Heuten de tweede set met 30-22.

Dit betekende shoot-outs. Eva Heuten liet in haar shoot-out de bal vallen waardoor de druk bij haar clubgenote Mike Luis kwam te liggen. Zij bracht Oranje met een tweepunter weer naast Spanje. Spanje had de kans in hun laatste shoot-out om de winnende te maken. Een eenpunter was voldoende, maar Eva Heuten, als keepster, onderschepte de bal tijdens het aanspelen. In de gelijkmakende beurt zorgde Elisa Marsman voor de gelijke stand: 6-6.

Na een gelijke stand namen beide landen om en om een shoot-out tot er een winnaar was. Na twaalf shoot-outs viel de beslissing in het voordeel van Spanje.

Eva Heuten werd topscoorster met 147 doelpunten en verkozen tot beste linkerhoek én MVP (Most Valuable Player) van het toernooi.

Eva Heuten werd topscoorster van het toernooi en gekozen in het All Star Team en tot MVP (Most Valuable Player).