De oude vleugel wordt gesloopt om ruimte te maken voor extra parkeerruimte. Achter deze vleugel zal het cultuurpodium mogelijk verrijzen.
De oude vleugel wordt gesloopt om ruimte te maken voor extra parkeerruimte. Achter deze vleugel zal het cultuurpodium mogelijk verrijzen. (Foto: Henry Koops)

Besluit over Cultuurpodium Gieten wordt uitgesteld

Algemeen

GIETEN – Het college wil het besluit over het nieuwe cultuurpodium bij het Dr. Nassaucollege in Gieten door de raad nog even uitstellen. Veel omwonenden hebben zorgen over onder meer geluidsoverlast, het parkeren en de toename van verkeersbewegingen in de buurt. Het college wil de ingezonden reacties nadrukkelijk laten meewegen in het voorstel richting de raad. 

De gemeente hield op 25 april een inloopavond die goed bezocht werd. Vele omwonenden hebben gebruik gemaakt om hun reactie kenbaar te maken. ,,De omwonenden hebben voornamelijk zorgen over de impact van het parkeren en het verkeer. Wij laten deze reacties nadrukkelijk meewegen om goed antwoord te kunnen geven op de vragen en om de zorgen weg te nemen. Zoals ook door een twintigtal omwonenden schriftelijk is verzocht, concluderen ook wij dat er meer tijd nodig is om tot deze afweging te komen.”

Het besluit over het nieuwe cultuurpodium stond op 1 en 15 juni op de agenda van de gemeenteraad. Omwonenden, voornamelijk van de Landspoelen en de Stoklegginglaan, hebben 59 vragen aan het college voorgelegd met betrekking tot de realisatie van het nieuwe cultuurpodium. De inzenders van de schriftelijke reactie willen graag antwoord op hun vragen en betrokken blijven bij de voortgang van het proces. Afhankelijk van de reactie van het college overwegen ze mogelijk een zienswijze in te dienen of bezwaar te maken tegen de komst van het cultuurpodium.

,,We hebben de gemeenteraad voorgesteld om de besluitvorming uit te stellen”, zegt Berghuis. ,,Zodat we meer tijd kunnen nemen om op een zorgvuldige manier met de zorgen en de vragen om te gaan. De locatie van het Nassaucollege blijft wel onze voorkeurslocatie.”