Afbeelding
Advertorial

Ontwikkeling locatie Asserstraat 5 in Gieten

Algemeen

GIETEN - Woningstichting De Volmacht heeft plannen ontwikkeld voor de invulling van de locatie Asserstraat 5 in Gieten. 

Na aankoop van deze locatie is De Volmacht, in samenwerking met HJK Architecten en WVG Ontwikkeling BV, plannen gaan uitwerken om een mooie invulling te geven aan de bestaande boerderij en het achtergelegen terrein. In de boerderij wil De Volmacht een achttal woningen realiseren: twee in het voorhuis en zes in de deel. In de deel komen drie woningen op de begane grond en drie op de verdieping die hun slaapkamer op de tweede verdieping hebben.

Achter de boerderij komen op Het Erf acht zogenaamde ‘rug-aan-rugwoningen’ die als schuurwoningen worden uitgevoerd. Elke woning beschikt over een eigen buitenruimte. Vervolgens komen achter Het Erf zeventien levensloopgeschikte woningen in een autovrij hof te liggen. Ook deze woningen hebben hun eigen buitenruimte, maar niet alleen aan de voorzijde. De woningen hebben ook een tuin met berging.

Alle woningen zijn sociale huurwoningen die straks door Woningstichting De Volmacht verhuurd gaan worden. Om de plannen te kunnen realiseren zal een planologische procedure nodig zijn die mogelijk nog dit jaar wordt opgestart. Daarvoor zijn onderzoeken noodzakelijk die de komende maanden zullen plaatsvinden.

Om kennis te kunnen nemen van deze plannen zijn belangstellenden van harte welkom op donderdag 23 november van 19.30 tot 21.00 uur in Café-Boerderij Veninga aan de Boddeveld 2 in Gieten. Zij kunnen binnen deze tijdstippen gewoon binnen lopen om de plannen te bekijken.