Het A-orkest van Crescendo tijdens het jubileumconcert ter ere van het 100-jarig bestaan.
Het A-orkest van Crescendo tijdens het jubileumconcert ter ere van het 100-jarig bestaan. (Foto: Bertus Reinders)

Mooie start van eeuwfeest van muziekvereniging Crescendo uit Grolloo

Algemeen
Koninklijke erepenning voor 100-jarige muziekvereniging uit Grolloo

GROLLOO – Muziekvereniging Crescendo uit Grolloo bestaat 100 jaar en dat werd afgelopen weekend gevierd met twee jubileumconcerten en diverse huldigingen. De concertzaal in dorpshuis het Markehuis was zaterdag en zondag goed gevuld.

Voorzitter Roelie Reinders kon beide dagen de vele bezoekers welkom heten en bedankte alle leden en niet-leden voor het werk dat is verzet met het oog op het jubileumjaar. Vervolgens kon ze op de zaterdagavond het eerste exemplaar van het jubileumboek uitreiken aan lid en erelid Hanny Nijmeijer. Zij is 87 jaar en speelt nog steeds haar partij mee.

Na deze feestelijke opening liet het A-orkest, onder leiding van de jarige dirigent Egbert Stroeve, van zich horen. Het publiek was met name onder de indruk van het stuk Oregon en de drumsolo tijdens Sparkling drums van Frank Burghgraef.

Een bijzonder moment was de toespraak van burgemeester Anno Wietze Hiemstra die namens de koning een erepenning kwam overhandigen. Daarnaast was er nog een cheque namens de gemeente. Ook wethouder Kiena ten Brink was hierbij aanwezig. Voorzitter Wout Eshuis reikte vervolgens namens muziekbond KNMO een gouden legpenning uit. Beide heren noemden het opmerkelijk dat Crescendo groeit en bloeit en dat er zoveel jeugd aanwezig is. Vooral het enthousiasme dat bij de vereniging aanwezig is wordt als bijzonder gezien. 

Na de huldigingen van zeven muzikanten, waaronder erelid Jan Reinders voor 50 jaar lidmaatschip en bewezen diensten was er tijd voor de leerlingen, jeugd en de slagwerkgroep. 

Als afsluiting van het thema Een reis door de tijd was er de quiz Petje op, petje af samen met het publiek waarbij muziek en kleding van de afgelopen eeuw een rol speelden. De winnaar uit het publiek ging met een slagroomtaart naar huis. 

,,We kunnen terugkijken op een geslaagde start van het jubileumjaar”, zegt voorzitter Roelie Reinders. ,, Het jubileumjaar wordt op 23 maart vervolgd met een concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso ter ere van het 100-jarig bestaan van Crescendo en het 100-jarig bestaan van Harmonie Gasselte. 

De verjaardag van dirigent Egbert Stroeve werd ook gevierd.
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra reikt de koninklijke erepenning uit aan voorzitter Roelie Reinders.
KNMO-voorzitter Wout Eshuis kwam met de gouden legpenning van de bond.
Jan Reinders werd benoemd tot erelid van de vereniging.
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Oude uniformen werden getoond tijdens de quiz Petje op, petje af.
Blokfluitspelen is een goede basis voor een latere muziekcarrière.
Crescendo wist het publiek te boeien tijdens het jubileumconcert.
De zaal was goed gevuld tijdens het jubileum concert.