Het team van de Poeisz-supermarkt in Rolde staat vanaf 1 mei klaar voor de inwoners van het dorp.
Het team van de Poeisz-supermarkt in Rolde staat vanaf 1 mei klaar voor de inwoners van het dorp. (Eigen foto)

Supermarkt Poiesz opent op 1 mei haar deuren in Rolde

Algemeen

ROLDE - De inwoners van Rolde en omgeving kunnen met ingang van 1 mei hun boodschappen doen bij dé supermarkt van het Noorden. Dat is de dag dat Poiesz haar deuren opent in Rolde aan de Hoofdstraat 22. In de weken voorafgaand aan de opening is er door de bouwploeg keihard gewerkt om de voormalige PLUS om te bouwen naar een moderne Poiesz-supermarkt.

De winkel in Rolde is de 77e vestiging van het van oorsprong Sneker bedrijf. De uitbreiding onderstreept de ambitie die Poiesz heeft om haar positie in het Noorden verder te versterken. Naast de winkel in Rolde heeft Poiesz op dit moment nog acht vestigingen in Drenthe, veertien in de provincie Groningen, twee in Flevoland, één in Overijssel en 52 in de provincie Friesland. Binnenkort worden daar nog winkels in Zuidlaren en Onstwedde aan toegevoegd.

Ruim 101 jaar geleden begonnen Lodewijk en Wietske Poiesz in Sneek aan de Havenstraat een groentewinkeltje van 12 vierkante meter. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een regionale supermarktketen, waar persoonlijke aandacht, vers en voordeel belangrijk zijn. Dat Poiesz wordt gewaardeerd door haar klanten wordt ook duidelijk uit de gewonnen prijzen. Zo is Poiesz is in 2023 uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland en tevens werden de bakkerij- en slagerijafdeling gekozen als beste. (Bron: GfK).

Bedrijfsleider Jeroen van Schaik en zijn team kijken ernaar uit om de inwoners van Rolde en omgeving vanaf 1 mei te verwelkomen in de nieuwe Poiesz.