De jubilarissen Geert Niemeijer en Henk Enting worden in het zonnetje gezet.
De jubilarissen Geert Niemeijer en Henk Enting worden in het zonnetje gezet. (Eigen foto)

T.O.G.I.D.O. neemt fans mee op reis tijdens Voorjaarsconcert in Eext

Algemeen

EEXT - Het jaarlijkse Voorjaarsconcert van Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext vond zaterdag in een uitverkochte gymzaal van Eext plaats. De bezoekers werden getrakteerd op een reis door Europa per trein, boot en vliegtuig. Uiteraard vertrok de reis vanaf Eexterhalte, het vroegere station van Eext.

Conducteur Sander Muskee knipte de kaartjes en begeleidde de gasten tijdens de reis. Het A-orkest onder leiding van Bert Strijker speelde muziek uit onder meer Ierland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Jan Oomkes speelde Memory op euphonium, en Stijn Geerdink en Lourens Braams speelden een solo op het aambeeld. Uiteraard eindigde de virtuele tour in Nederland met krakers van Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker. Zoals de gasten van T.O.G.I.D.O. gewend zijn, werd de gymzaal omgetoverd tot compleet theater. De hele zaal ademde de sfeer van het reizen per trein.

T.O.G.I.D.O. besteedt al jaren veel aandacht aan het opleiden van jonge muzikanten binnen de vereniging. Het inmiddels fors gegroeide B-orkest onder leiding van Durk Dikland en de Music4Kids onder leiding van Petra Rodenboog hadden een spetterend optreden ingestudeerd. Tijdens de finale waarin de hele vereniging Schnappi speelde, ging het dak eraf. Het publiek genoot met volle teugen.

Dat T.O.G.I.D.O. ook haar trouwe leden graag even in het zonnetje zet, bleek tijdens de opening van het programma. Wethouder Richard Heling huldigde Henk Enting voor het feit dat hij 40 jaar lid is van de vereniging. Geert Niemeijer werd gehuldigd aangezien hij al 65 jaar lid is van T.O.G.I.D.O.

De vereniging kijkt terug op een zeer succesvol evenement en werkt nu aan de voorbereidingen van de Windkracht 6-projecten op diverse basisscholen in Eext en Gieten. Meer informatie en foto’s op www.facebook.com/togido.

Het optreden van het B-orkest van  T.O.G.I.D.O.
De grote finale met alle leden.