Meisje C1 van VC Oostermoer uit Gieten viert het kampioenschap.
Meisje C1 van VC Oostermoer uit Gieten viert het kampioenschap. (Foto: Henry Koops)

Meisjes C1 van VC Oostermoer pakken titel

Sport

GIETEN – Het C1 Team van VC Oostermoer uit Gieten is vrijdag kampioen geworden. De Gieter meiden hadden in de wedstrijd tegen Deko uit Valthermond een punt nodig om concurrent Tyfoon uit Stadskanaal voor te blijven.

De meiden van Oostermoer stonden vooraf stijf van de spanning, maar daar was weinig reden voor. De eerste set werd met 25-14 gewonnen. Daarna was de spanning eraf en bleek de boog ook niet meer zo gespannen. De twee volgende sets gingen verloren (23-25 en 23-25). Dat was toch een beetje kampioen onwaardig en in de volgende twee sets werd alsnog de overwinning binnengehaald (25-16 en 15-12). Vervolgens kon het kampioensfeestje gevierd worden.

Dames 1 sloot het seizoen af met een 4-0 zege op VCO ’72 uit Onstwedde. Omdat concurrent Volop ’68 eerder in de week tegen Annen 3 geen fout had gemaakt (4-0) en de titel veilig had gesteld, zat er niet meer in dan een tweede plaats in de Derde klasse op slechts twee punten van de kampioen. De dames gaan het volgend seizoen proberen in de Tweede klasse.

Heren 1 sloot het seizoen in mineur af. De mannen verloren de laatste wedstrijd met 1-3 van Animo ‘68 uit Assen. Doordat Lycurgus een setje tegen de Set Uppers pakte, werd Oostermoer laatste in de Eerste klasse B op puntensaldo. Het team blijft wel Eerste klasse spelen. Het was de laatste wedstrijd van Cees-Jan Achterop en Henry Koops. Zij hebben besloten te stoppen met volleyballen.