Fietsers omzeilden de hekken (foto), daarom heeft de gemeente het fietspad nu hermetisch afgesloten.
Fietsers omzeilden de hekken (foto), daarom heeft de gemeente het fietspad nu hermetisch afgesloten. (Foto: Henry Koops)

Betonnen fietspad Kniphortsbosch afgesloten

Algemeen

ANLOO – Het betonnen fietspad in het Kniphorstbosch bij Anloo wordt de hele zomer hermetisch afgesloten. 

De gemeente Aa en Hunze verving het schelpenpad door een betonnen constructie. De aanleg bleek echter zonder geldige vergunning te zijn aangelegd. De gemeente heeft, toen er ophef over de archeologische waarde van het gebied kwam, alsnog een vergunning aangevraagd bij het Rijksdienst van Cultureel Erfgoed (RCE). In de tussentijd moest de gemeente stoppen met de afwerking van het fietspad. 

RCE heeft geconcludeerd dat er mogelijk een vervolgonderzoek moet komen. In de tussentijd is het Ontwerpbesluit ter inzage gelegd, zodat de mogelijkheid bestaat om zienswijzen in te dienen. Gedurende die tijd mag de gemeente niet werken aan beide stroken van het fietspad. 

De fietspaden werden door fietsers al veelvuldig gebruikt. Doordat de randen van de fietspaden nog niet zijn afgewerkt is het fietspad gevaarlijk en kunnen er valpartijen ontstaan. De gemeente heeft in verband met de veiligheid de fietsstroken met bouwhekken hermetisch afgesloten, waardoor fietsers er geen gebruik meer van kunnen maken. 

Het zal tijdens de vakantieperiode volgens de gemeente veel overlast geven. Om inwoners en toeristen tegemoet te komen heeft de gemeente ter plaatse borden geplaats om de situatie uit te leggen.

Zie ook: Ophefaanleg betonnen fietspad

Gemeente moet alsnog vergunning aanvragen 

Protest op betonnen fietspad