Elizabeth Endema wordt door burgemeester Hiemstra gefeliciteerd met haar 103e verjaardag.
Elizabeth Endema wordt door burgemeester Hiemstra gefeliciteerd met haar 103e verjaardag. (Foto: Herman van Oost)

Lies Endema (103): ‘Ik ben zo oud, omdat ik in Drenthe woon’

Algemeen

ROLDE - Elizabeth Endema-Smit is afgelopen dinsdag 103 jaar geworden. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra kwam de jarige feliciteren met haar verjaardag. Hij bracht een mooi bloemstuk voor haar mee. 

Lies Smit werd geboren in Vriescheloo waar ze haar jeugd doorbracht. Vlak na de oorlog verhuisde ze met aar man naar Borger waar hij werkte bij de gemeente Borg. Lies Endema deed veel vrijwilligerswerk, onder meer bij de plaatselijke bibliotheek en voor de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen (nu het NVVH Vrouwennetwerk), waar ze erelid van is.  

Sinds vier jaar woont ze in Hendrik Kok in Rolde. Ze woont daar tot volle tevredenheid, neemt aan meerdere activiteiten deel. Haar favoriete hobby’s zijn luisteren naar klassieke muziek, het beluisteren van ingesproken boeken, met een voorkeur voor psychologische romans en luisteren naar de radio. Haar kinderen komen zeer regelmatig op bezoek. Ze heeft twee kinderen, een kleindochter, drie kleinzoons en vijf achterkleinkinderen. Voor elk van hen toont ze interesse. Op al haar familie is ze maar wat trots. Van vroeger kan ze veel vertellen, maar ze houdt het liever bij het heden. Op de vraag hoe ze zo oud geworden is geeft ze als antwoord: ,,Dat komt omdat ik in Drenthe woon.”